Πολυήμερες Εκδρομές Εξωτερικού

11ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Από 06/11 έως 17/11

 

ΣΚΟΠΙΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ –  ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ – ΔΡΕΣΔΗ  – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

1η   Ημέρα  Δευτέρα 6 Νοεμβρίου Ηράκλειο – Πειραιάς

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η Ημέρα Τρίτη 7 Νοεμβρίου Πειραιάς – Λαμία – Λάρισα  – Ευζώνοι – Σκόπια

Άφιξη το πρωί στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Σκόπια. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό , άφιξη στα σύνορα των ευζώνων , έλεγχος και συνεχίζουμε για Σκόπια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου Σκόπια – Βουδαπέστη

Πρωινό και αναχώρηση με τις βαλίτσες μας από το ξενοδοχείο για Βουδαπέστη .  Με τις απαραίτητες στάσεις και προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και το Νόβισαντ , καταλήγουμε αργά το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου Βουδαπέστη ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η πανοραμική ξενάγησή μας ξεκινά από τη ΒΟΥΔΑ με τους Πύργους των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην ΠΕΣΤΗ και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τελειώνουμε με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Στην συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθείτε στην πόλη να κάνετε την βόλτα σας, τα ψώνια σας και να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και για απόψε το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον Δούναβη με ναυλωμένο ποταμόπλοιο , όπου θα ξεναγηθούμε στην φωταγωγημένη Βουδαπέστη με συντροφιά της σαμπάνιας και της κλασικής μουσικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

5η Ημέρα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου Βουδαπέστη – Ημερήσια στην Βιέννη

Σήμερα το γραφείο μας σας κάνει ΔΩΡΟ μια ημερήσια εκδρομή στην Βιέννη!!!

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την Αυστριακή πρωτεύουσα τη Βιέννη. Φθάνουμε στην πόλη του Στράους  και έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της πόλης, το Σένμπρουν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική όπερα, τα μουσεία φυσικής ιστορίας  και ιστορίας και τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαικούς κήπους, το παλάτι Χοφμπουρκ, το κοινοβούλιο, το δημαρχείο, το χρηματιστήριο καθώς και το πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβαρτσενμπεργκ  με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στην Βουδαπέστη και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα Σάββατο 11  Νοεμβρίου Βουδαπέστη  – Παραδουνάβια Χωριά – Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση με τις βαλίτσες μας και αφήνοντας την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας  πίσω μας συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή όπου θα επισκεφτούμε τα Παραδουνάβια χωριά, στην καμπή του Δούναβη και σαν πρώτη μας στάση το Βίσεργκραντ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων και περνώντας από το  Άγιο Ανδρέα, το χωριό των καλλιτεχνών και το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας  που η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση θα κατευθυνθούμε για την ‘’Χρυσή πόλη’’ την Πράγα και κάνοντας μια σύντομη περιήγηση με το λεωφορείο θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία  με την πόλη πριν τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα Κυριακή 12  Νοεμβρίου Πράγα ξενάγηση – Κάρλοβι Βάρυ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την  ξενάγηση της πόλης  από την Καστρούπολη με το μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Βίτο, κατηφορίζουμε στη συνέχεια για να συναντήσουμε το ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς και τη γέφυρα του Κάρολου και να καταλήξουμε στο δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, την οδό Παρισίων και την Εβραική Συνοικία  και τέλος τη γέφυρα του Τσέχ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο του Κάρλοβι Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε Βασιλική πόλη από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων , των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος, ο Γκάιτε , ο Μπετόβεν, ο Μπάχ, ο Μάρξ κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στην Πράγα και στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

8η Ημέρα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  Πράγα  – Ημερήσια Δρέσδη

Σήμερα το γραφείο μας σας κάνει ΔΩΡΟ μια ημερήσια εκδρομή στην Δρέσδη!!!

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια εκδρομή στη Δρέσδη, τη «Φλωρεντία των Γερμανών» . Ο ποταμός ΕΛΒΑΣ τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIMGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό μπαρόκ, σχεδιασμένο από τον MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το θέατρο της όπερας και στην Καθολική Εκκλησία  της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το γεύμα σας και να κάνετε την βόλτα σας. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

 9η Ημέρα Τρίτη 14  Νοεμβρίου Πράγα – Βελιγράδι

Πρωινό και αναχώρηση με τις Βαλίτσες μας  όπου αφήνοντας  την πρωτεύουσα της Τσεχίας και με ενδιάμεσες και απαραίτητες στάσεις κατευθυνόμαστε για  την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η Ημέρα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση με τις βαλίτσες μας και προσπερνώντας την χώρα των Σκοπίων φτάνουμε στην νύμφη του Θερμαϊκου την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή βόλτα στην Συμπρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

 

11η Ημέρα Πέμπτη 16  Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Λαμία – Πειραιάς

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες μας όπου το πρωί θα έχετε χρόνο να θαυμάσετε το λευκό Πύργο και να απολαύσετε το καφέ σας  στη παραλία της Θεσσαλονίκης βλέποντας τον πανέμορφο  Θερμαϊκό Κόλπο. Συνεχίζουμε για   Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

12η Ημέρα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου Πειραιάς – Ηράκλειο

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και επιβίβαση στο λεωφορείο και γεμάτοι με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από το ταξίδι σας στην Κεντρική Ευρώπη και από τις χώρες των Σκοπίων, Σερβίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας, Τσεχίας και Γερμανίας  σας επιστρέφουμε στον τόπο σας.

 

 

****ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!!****

Στην τιμή περιλαμβάνεται: 

*Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

* Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με κρεβάτι σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα( ΑΒ4), Ηράκλειο-Πειραιάς και Πειραιάς – Ηράκλειο.

* Μια( 1 )Διανυκτέρευση στο Σκόπια σε ξενοδοχείο 4* αστέρων.

* Τρις (3) Διανυκτερεύσεις στην Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο  4* αστέρων

*Τρις (3) Διανυκτερεύσεις στην Πράγα  σε ξενοδοχείο 4*  αστέρων

*Μια (1) Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι  ξενοδοχείο 3* αστέρων

*Μια (1 )Διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο 3* αστέρων

*9 Πρωινά γεύματα και 4 δείπνα

*Δώρο οι Ημερήσιες εκδρομές σε Βιέννη και Δρέσδη

*Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται  στο πρόγραμμα

* Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας, γνώστη του προορισμού καθ’ όλην την διάρκεια της εκδρομής μας.

* Ασφάλεια ΑΣΤΙΚΗΣ ευθύνης καθ’ όλην  τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

ΔΕΝ περιλαμβάνει: 

* Δημοτικούς φόρους 15 ευρώ

* Την προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη

* Εισόδους σε μουσεία, σπήλαια και αξιοθέατα

* Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμά μας σαν προαιρετικό.

 

Επίσης το γραφείο έχει το δικαίωμα να αλλάξει την ροή του προγράμματος ΧΩΡΙΣ να παραλείψει τίποτα.

 

ΤΙΜΗ:860 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ