Πολυήμερες Εκδρομές Εσωτερικού

5Η ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

1η Ημέρα Παρασκευή  15 Μαρτίου Χανιά – Πειραιάς

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Σούδας . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα Σάββατο  16 Μαρτίου Πειραιάς – Λευκός Πύργος – Θεσσαλονίκη – Καβάλα

Άφιξη το πρωί στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση  από το λιμάνι με προορισμό την Θεσσαλονίκη όπου περνώντας έξω από την Λαμία  θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για τον πρωινό μας καφέ. Μετά  θα σταματήσουμε έξω από την Λάρισα και εκεί θα φάμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Στην συνεχεία θα καταλήξουμε στην Θεσσαλονίκη στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας γνώστη ως συμπρωτεύουσα όπου μετά από μία περιήγηση με το λεωφορείο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα καταλήξουμε να κάνουμε στάση στο Λευκό Πύργο και εκεί θα έχετε ελεύθερο χρόνο να θαυμάσετε  τον Λευκό Πύργο και να κάνετε μια απογευματινή βόλτα περπατώντας  στην Παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης σε  ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο πεζόδρομο  και να απολαύσετε την θέα στον μαγευτικό Θερμαϊκό κόλπο.  Στην Συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην γραφική πόλη της Καβάλας με το υπέροχο κάστρο και τις μαγευτικές καμάρες όπου θα κάνουμε μια περιήγηση στους δρόμους της πόλης με το λεωφορείο για να δούμε κάποια σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και να έχουμε μια πρώτη γνωριμία με  την μαγευτική πόλη της Καβάλας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή βόλτα στην πανέμορφη λιμάνι της Καβάλας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 18 Μαρτίου Καβάλα – Πορτο Λάγος  – Ξάνθη

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο όπου θα αναχωρήσουμε για το Πόρτο Λάγος  ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, σε μια τοποθεσία που συνδυάζεται με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Μετά από μια σύντομη βόλτα θα καταλήξουμε στην Ξάνθη όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο να απολαύσετε το ξακουστό <<Ξανθιώτικο Καρναβάλι>> ένα θεσμός με ιστορία 58 ετών που ξεκίνησε πρώτη φόρα το 1966 και έχει εξελιχθεί  στο κορυφαίο Αποκριάτικο γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας και το δεύτερο στην Ελλάδα μετά την Πάτρα και  συμμετέχουν καρναβαλιστές και από άλλες πόλεις και  θα απολαύσετε μία πλούσια παρέλαση με πρωτότυπα άρματα και πάνω από 15.000 μεταμφιεσμένους καρναβαλιστές. Μετά το τέλος του καρναβαλιού υπάρχει και  το τοπικό έθιμο «Το κάψιμο του Τζάρου» Πρόκειται για την αναβίωση ενός παλιού εθίμου από την Ανατολική Θράκη, όπου ο Τζάρος, ένα ανθρωπινο ομοίωμα, καίγεται πάνω σε πουρνάρια. Με το κάψιμο του Τζάρου, καίγονται (κατά την παράδοση) όλα τα κακά και οι ψύλλοι για την νέα χρονιά. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να ευχαριστηθείτε το μοναδικό Καρναβάλι, και να γευματίσετε  . Επιστροφή στην πόλη της Καβάλας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Καθαρά Δευτερά 19 Μαρτίου Καβάλα – Σταυρούπολη

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο στον Οικισμό της Σταυρούπολης ,όπου στην Κεντρική Πλατεία από το πρωί και καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, παραδοσιακοί ήχοι θα πλαισιώνουν τα δρώμενα και έθιμα της αποκριάς και θα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί. Εκεί θα λάβει χώρα το καθιερωμένο Αποκριάτικο Έθιμο της Καμήλας της Σταυρούπολης .Στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Σταυρούπολης, οι κάτοικοί της μαζί με τους επισκέπτες, μεταμφιεσμένοι και κάνοντας διάφορους ήχους θα συμμετάσχουν σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς, με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα. θα έχετε αρκετό χρόνο για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας . Επιστροφή στην πόλη της Καβάλας. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τρίτη 19 Μαρτίου Καβάλα– Τάφος Αγίου Παϊσίου Σουρωτή – Πειραιάς

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες σας όπου θα κατευθυνθούμε προς την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή σε μια μονή η όποια είναι αφιερωμένη στο άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη όπου εκεί υπάρχουν λείψανα του Αγίου Αρσενίου στο καθολικό και δίπλα βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε  προς το λιμάνι του  Πειραιά. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η Ημέρα Τετάρτη   20 Μαρτίου Πειραιάς – Ηράκλειο

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου επιβίβαση στο λεωφορείο και γεμάτους με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από το ταξίδι σας στην Μαγευτική Μακεδονία σας επιστρέφουμε στον τόπο σας.

****ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!!****

Στην τιμή περιλαμβάνεται: 

*Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

* Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με κρεβάτι σε καμπίνες τετράκλινες εσωτερικές  ΑΒ4 στο δρομολόγιο Χανιά – Πειραιά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με κρεβάτι σε καμπίνες τετράκλινες εσωτερικές  ΑΒ4 στο δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο

* Τρίς  (3) Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* αστέρων στο λιμάνι στην Καβάλα με πρωινό.

* Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας, γνώστη του προορισμού καθ’ όλην την διάρκεια της εκδρομής μας.

* Ασφάλεια ΑΣΤΙΚΗΣ ευθύνης καθ’ όλην  τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

ΔΕΝ περιλαμβάνει: 

* Δημοτικούς φόρους

* Εισόδους σε μουσεία, σπήλαια και αξιοθέατα

* Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμά μας σαν προαιρετικό.

Επίσης το γραφείο έχει το δικαίωμα να αλλάξει την ροή του προγράμματος ΧΩΡΙΣ να παραλείψει τίποτα.

                                       ΤΙΜΗ:390 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ